Learning by playing / playing to innovate

Octombrie 5, 2006 la 12:36 am | Publicat în advertising online, online media | 1 comentariu

 Cat de old fashioned este sistemul de invatamint contemporan. E trist ca astazi se face scoala la fel ca acum 20 ani, aproape la fel ca acum 200 de ani. Imi imaginez elevul de clasa intai invatand literele cu acelasi alfabetar (bine, poate putin mai colorat) cu care le-am invatat si eu si mama la timpul ei. Aceleasi carti obosite (si de multe ori contestate) de istorie, geografie, stiinte naturale, aceleasi caiete, penare, creioane si cu siguranta aceeasi tabla si creta pe care profesorii isi expun azi, ca si ieri, lectia zilnica.

Diferenta e ca elevul din ziua de azi is more likely to have acasa un computer avansat, pe care, probabil, se joaca jocuri de strategie sau cauta informatiile care il intereseaza pe google.  Nu mai vorbesc de documentarele Discovery, History Channel, NG sau Animal Planet care pot fi de zece ori mai interesante/educative/mai usor de inteles, decat toate lectiile din manualele scolare de azi.

Invatatul trebuie sa fie placut, atractiv, sa fie o joaca…. altfel nu se „lipeste” nimic de noi. Nu incetam sa invatam toata viata (mi-e mila de cei ce considera ca nu mai au nimic de invatat) iar evolutia tehnicii ne provoaca mereu.

Futurelab este o organizatie non-profit engleza care a inteles puterea mediei digitale si a tehnologiei moderne asupra procesului de invatamint si are deja in portofoliu o serie de proiecte inovative. By bringing together the creative, technical and educational communities, Futurelab is pioneering ways of using new technologies to transform the learning experience.

Anunțuri

1 comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sunt multe aspecte care pot fi imbunatatite la invatamantul din Romania. Sunt de acord ca documentarele de tot felul (de la Teleenciclopedia incoace) au avut un rol mai important decat ani intregi de invatamant. Dar am avut parte si de profesori exceptionali care au stiu sa ne captiveze.
    Si mama e profesoara (istorie si geografie) si resimte nevoia unor materiale mai bune pentru copii.
    Totusi sunt multe probleme. Personal mi se pare slaba revista National Geografic si de asemenea apar si unele articole cu iz comercial.
    Cumva trebuie facuta o selectia, uite aici cum este explicata sclavia la greci.
    Invatamantul actual incearca sa faca trecerea de la acumularea de cunostinte la dobandirea de competente. Dar este greu, profesorii tineri sunt platiti prost si cei buni isi gasesc altceva mai banos de facut. Cei mai batrani sunt dezamagiti si demotivati (salariile sunt mici si deja s-au facut tot felul de schimbari, cele mai multe esuate). Si nici parintii nu sunt deschisi la schimbare. Prefera sa vada copii invatand 20 de comentarii, decat sa invete sa faca un comentariu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: