Nopti albe la Bucuresti. Pacat de idee…

Octombrie 31, 2006 la 12:12 am | Publicat în Cool Online | 2 comentarii

Citesc zilnic titlurile si aprox. 2-3 articole care imi atrag atentia pe site-ul Hotnews. Azi observ un banner „Nopti albe” cu textul:

„Pentru prima data, metropola bucuresteana impreuna cu 13 orase mari, importante centre universitare si culturale din tara, vor experimenta pe 4 si 5 noiembrie evenimentul NOAPTEA ALBA. Tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani sunt invitati sa participe la o serie de manifestari culturale si sportive intr-o atmosfera de sarbatoare colectiva.
Conceptul e importat din occident, si consta practic in organizarea de catre primarie a unei „nopti albe” (de obicei se face vara!) in care muzee, magazine, baruri, restaurante etc ramin deschise pina dimineata. (acum cativa ani, in Italia, evenimentul s-a soldat cu un black-out serios, datorita consumului excesiv de electricitate)

Textul intreg al articolului este un monument de …. (astept sugestii!). Imi permit doar sa citez cateva paragrafe:

 „Pe toata durata noptii “gesturile“ zilnice vor asigura intr-o atmosfera neobisnuita calitatea evenimentului, intr-un curios context festiv si cultural.”

„Autoritatea Nationala pentru Tineret cu sprijinul partenerilor si sponsorilor isi propune sa atraga si sa implice tinerii prin urmatoarele activitati:
– concert
– activitati sportive: demonstratii de role si skateboard, cross, streatball
– cultura suburbana: demonstratii, breakdance si streatdance, graffiti
[…]
– punerea la dispozitie a unui centru IT: acces wireless

Toate aceste manifestari si evenimente presarate cu joc si mister au drept scop cresterea gradului de implicare a tinerilor in viata culturala a orasului.”

Anunțuri

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nu e asa o monstruozitate articoulul. Bine, e groaznic de boring si lung, dar am vazut si mai rele. Iti zic eu care e problema lui: in speta, textul a fost copiat masiv de prin alte parti si astfel a ajuns in halul ala, cu expresii pe jumatate taiate. Iarasi un alt bai e ca oamenii aia nu au un secretar de redactie (care ar fi trebuit sa observe toate astea) sau daca au, e lipsit de orice griji sau cunostinte in legatura cu forma stirilor. 🙂


    Best regards
    de ce
    http://de-ce.nimic.org

  2. nu mi se pare ca stilul in care e scris articolul reprezinta problema principala; problema principala o vad in faptul ca articolul contine informatii eronate, iar cititorii au fost indusi (probabil neintentionat) in eroare;

    HotNews e totusi o initiativa privata, iar in materie de jurnalism online e probabil, cea mai buna chestie din ro; am scris aici ceva despre gafe ale unor institutii publice legate de noaptea alba.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: