5-12 mai

Mai 11, 2007 la 11:56 pm | Publicat în Cool Online, online media, saptamina virtuala, second life | Lasă un comentariu

Se inteteste competitia intre lumile virtuale, noile stele par sa vina din Asia: initial a fost HiPiHi – lumea virtuala chinezeasca „creata, locuita si detinuta in intregime de locuitorii sai” (aproape acelasi slogan ca cel al Second Life) si mai nou, din Japonia, Splume, ceva mai putin sofisticata si, se pare, mai atractiva pentru piata locala.

Microsoft intra in Second Life. Insula denumita Microsoft Visual Studio a fost lansata ieri – impreuna cu un concurs interesant: iti instalezi pe mina un device, urmaresti indiciile ca sa gasesti succesiv 10 oua. Fiecare ou contine un test de rezolvat. Odata rezolvat, primesti o bucata de puzzle. Cu cele 10 piese, rezolvi puzzle-ul si ai acces intr-o zona rezervata doar elitei, unde te asteapta premii interesante. Poze aici.

TMP Worldwide organizeaza targ de cariere REAL in Second Life. Ebay, HP, Microsoft, Sodexho, T-Mobile, Verizon vor fi prezenti intre 15 si 17 mai, pentru interviuri cu candidati din toata lumea. Pentru a evita „aglomeratia” trebuie sa te inscrii aici, specificand datele si orele cand poti fi programat.

Revista Playboy isi anunta intrarea in Second Life pe 7 Iunie. Inca nu stim ce au de gand sa faca, dar nici nu e greu sa ne imaginam: avataruri sexy, iepurasi, mansion, poate avatarul lui Hugh Hefner inconjurat de cateva bombe sexy. Deocamdata au plasat niste ad-uri pe site-urile de interes si au deschis lista de asteptare.

Acuzatii referitoare la pedofilie in Second Life. Reteaua de televiziune germana ARD a capturat imagini cu un avatar masculin adult si alt avatar copil angajati in actiuni cu tenta sexuala. Investigatiile au demostrat ca era vorba de un barbat de 54 ani si o femeie de 27. Care au fost oricum „rejected” din SL, pentru incalcarea regulilor. Efect: introducerea unui sistem de verificare a varstei dupa pasaport, personal ID, social security number (initial accesul era permis doar pe baza unui card de credit valid, facand astfel selectia automat). Mai multe detalii aici si aici.

Business Week – Internetul 3D (highly reccommended)

Big Spenders in Second Life

Cei mai bogati antreprenori din Secondlife – TOP 10

Campania Coca Cola in Second Life – Virtual Thirst

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: