Saptamina virtuala

Iunie 3, 2007 la 10:54 pm | Publicat în saptamina virtuala, second life | Lasă un comentariu

Entropia Universe ataca piata din China, urmand sa construiasca la cererea Cyber Recreation Development Corp. (o companie sustinuta de Beijing Municipal People’s Government) o lume virtuala pentru 7 milioane de utilizatori. Din comunicatul de presa nu reiese clar daca va fi o singura platforma, sau mai multe „planete” interconectate. Compania a fost aleasa in urma alegerii intre mai multe propuneri, printre care si una a Linden Lab. Interesant de urmarit evolutia lor, pare sa fie primul concurent real pentru Second Life.

Multiverse Network Inc, companie fondata in 2004 de o echipa de „Netscape veterans”, a primit o investitie de4.175 mil $ de la compania de investitii Sterling Stamos Capital Management. Platforma tehnologica a celor de la Multiverse va schimba economia dezvoltarii lumii virtuale dand posibilitatea creatorilor independenti sa dezvolte spatii complexe, cu mai putine costuri si intr-un timp mai scurt. Developerii vor beneficia de coduri si tools, mult continut gratuit si build-in market pentru consumatori. Practic, Multiverse Network isi propune sa ofere utilizatorilor un singur program – Multiverse Client – care le va permite sa joace orice MMOG (massive multiplayer online game) si sa viziteze orice spatiu virtual construit pe aceasta platforma.

Dupa Suedia, Republica Maldive deschide ambasada in SecondLife. Apropo, lansarea oficiala a ambasadei suedeze a avut loc saptamina trecuta, pe 30 mai. Detalii aici.

Virtual World Marketing Measurement is 3D 

Survey of Second Life cultural groups

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: