Internet 3D

August 9, 2007 la 9:45 am | Publicat în lumi virtuale, Management, online marketing, online media | 1 comentariu

The Multiverse Network, Inc., compania ce construieste cea mai mare retea de jocuri multiplayer online (MMOGs) si lumi virtuale 3D, a lansat Multiverse Platform versiunea 1.0, un soft ce ofera echipelor de creatie digitala tehnologia, uneltele si mijloacele necesare pentru a crea relativ usor lumi virtuale pentru aproape orice scop, de la jocuri pina la aplicatii business.

Initial in versiunea beta, Multiverse Platform a atras peste 11,000 de echipe de dezvoltatori din intreaga lume. Filozofia e simpla: dezvoltatorii pot folosi platforma gratuit insa in cazul aplicatiilor comerciale sunt obligati sa plateasca 10% din veniturile brute realizate.

Desi ne aflam in epoca primitiva a ceea ce va deveni peste ceva timp „realitatea virtuala” – mi se par interesante toate aceste initiative si previziuni despre cum va arata internetul in versiunea 3D.

„In 2005, cand s-a lansat Google Earth, utilizatorii erau fascinati de faptul ca puteau sa tasteze adresa personala si sa „zboare” in jurul globului pina cand isi vizualizau imaginea din satelit a propriei case. Azi, utilizatorii uploadeaza propriile imagini si versiuni digitale 3D ale cladirilor direct in Google Earth. Dar intr-o zi vor putea sa „se plimbe” pe o strada din Google Earth si sa intalneasca pe altcineva, cu care chiar sa aiba o conversatie.

Acest tip de relationare este inca departe, dar nu un vis imposibil. Companii ca Google, Linden Lab, IBM si multe altele, fac pasii catre navigarea pe un internet in 3 dimensiuni (si nu doar pe site-urile lor) folosind un avatar care ne va reprezenta in spatiul digital. Aceste companii incearca sa stabileasca standarde tehnice si sisteme de dezvoltare open-source, ce vor permite ca internetul sa devina o galaxie de lumi virtuale interconectate.”

Din articolul „Just Ahead” din Business Week.

Si tot de acolo: Steve Prentice, vice presedinte al Gartner Research estimeaza ca pina in 2011, 80% din utilizatorii de internet vor avea avataruri sau replici digitale ale propriei persoane, atat pentru munca online cat si pentru divertisment.

Anunțuri

1 comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] scris aici de Multiverse, platforma open-source pentru creatia super-simpla a spatiilor virtuale […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: