Publicitate 3.0 – mix & match intre real si virtual

August 25, 2008 la 1:26 pm | Publicat în advertising online, avatar, Cool Online, lumi virtuale, Management, marketing virtual, online media, realitate virtuala, virale | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

Traim intr-o societate in care cuvintele de ordine sunt „personalizarea” si „amestecul”. Personalizam tot ce ne iese in cale, material sau virtual, incepind cu garderoba, spatiul si look-ul real, pina la blogul/pagina personala sau propriul avatar. Mixam muzica, trendurile in moda, sexele, gusturile si virtualul cu realitatea.

Daca pana acum publicitatea ne arata lumea in imagini perfecte, cu caracter aspirational, noile trenduri in comunicarea brandurilor marseaza pe amestecul intre fantezie si realitate, tranzitia intre lumea virtuala si reala, personaje-avatar sau efecte speciale de tip „augmented reality”. Linia intre virtual si real devine tot mai subtire.

Am scris mai demult despre campania Fiat Punto si ingenioasa idee de a inversa lumea virtuala cu cea reala.

De curind, Sony Ericcson a lansat in Japonia un nou telefon mobil pe care il marketeaza ideea de „multiple personality”. Site-ul de prezentare mixeaza imagini cu acelasi personaj in outfituri total diferite, unele  chiar avataruri ce par decupate din lumile virtuale, pentru a-i sublinia versatilitatea ca accesoriu de personalizare a look-ului propriu.

Imaginile mi-au adus aminte de campania de acum 2 ani a Campari Mixx, un spot tv memorabil, pentru ca personajele nu sunt ceea ce par a fi:

Dar ceea ce mi-a placut cel mai mult este campania HP „The Computer is Personal Again”, un amestec interesant intre testimonialele unor personalitati recunoscute mondial si efectele speciale menite sa imbunatateasca perceptia asupra realitatii:

Seinfeld:

Serena Williams:

Paulo Coelho:

Jay-Z:

Mark Burnett:

plus: Pharell,  Mark Cuban, Shaun White, Petra Nemcova, Mark Foley.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: