Xstreet si OnRezz cumparate de Linden Lab

Ianuarie 22, 2009 la 2:23 am | Publicat în internet 3D, lumi virtuale, Management | Lasă un comentariu

O miscare neasteptata dar deloc surprinzatoare din partea Linden Lab, aceea de a cumpara cele doua site-uri de tip ebay pe care se tranzactioneaza exclusiv produse virtuale: Xstreet si OnRezz. Anuntul a fost facut azi pe blogul Linden Lab si deja este marcat pe cele doua site-uri.

xtreet-sl

onrez-sl

Un pic de istorie: Xstreet a fost initial SLexchange si a fost primul site care permitea tranzactionarea obiectelor din Second Life si transferul de Lindeni catre si dinspre platforma virtuala.

Sistemul functioneaza simplu si foarte eficient: ai nevoie de o bucata de teren in Second Life pe care sa-ti pozitionezi o cutie speciala a site-ului, cutie ce contine scripturile de comunicare intre SL si site (daca nu ai teren poti sa inchiriezi doar cutia).

In cutia respectiva pui toate obiectele pe care le ai de vanzare  – cutia face legatura cu site-ul si obiectele apar cu denumirile lor in „inventarul” de pe site.  Acolo trebuie doar sa le creezi o descriere si sa adaugi fotografii, apoi sa le activezi.

Banii pe care ii incasezi poti sa-i trasferi in contul din Second Life sau sa-i folosesti pentru a cumpara alte bunuri de pe site. Transferul intre Second Life si Xstreet nu costa nimic, in schimb platesti un comision procentual modest la fiecare vanzare realizata.

Ca idee, shoppingul pe un site 2D este mai rapid deoarece te ajuta sa browsezi un numar foarte mare de produse intr-un timp foarte scurt comparativ cu teleportul dintr-o locatie in alta pe platforma Second Life.  Practic rasfoiesti un catalog si daca chiar vrei sa vezi cum arata produsul respectiv in 3D – poti sa te teleportezi direct via SLurl.

OnRez s-a nascut ca si competitor al SLexchange insa n-a reusit niciodata sa-i atinga succesul.  Se pare ca OnRez va fi inchis (astfel Linden Lab omoara practic orice competitie) iar Xstreet va ramane Catalogul 2D al produselor Second Life.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: