Cum creste o afacere in Second Life

Martie 4, 2009 la 3:40 am | Publicat în internet 3D, Management, realitate virtuala, second life | 2 comentarii
Etichete: ,

E povestea a 3 amici care au intrat in Second Life acum 1 luna si au reusit deja sa puna in picioare o afacere de succes.

Alysia Sorbet, Aqira Zapatero si Neith Gothly s-au apucat sa faca haine de putin timp, o alegere curajoasa pentru niste incepatori in Second Life si in conditiile in care piata de produse vestimentare pentru avataruri este oricum supra-saturata.

Acum 3 saptamani Neith m-a contactat pentru un spatiu publicitar in Virtual Bucharest dar pentru ca nu intentionam sa umplem simul de advertising i-am propus sa inchirieze un magazin in zona comerciala. Ei aveau deja un magazin inchiriat intr-un mall al carui trafic era insa insuficient.

Au luat pentru inceput un magazin mic – conditiile pe care le oferim creatorilor romani incepatori in Second Life sunt net superioare altor locatii din spatiul virtual tocmai pentru ca dorim sa-i sprijinim sa-si dezvolte afacerea.  Si-au amenajat magazinul cu multa pasiune si s-au ocupat activ de marketingul produselor. Ca si in viata reala, pentru a construi o afacere de succes, indiferent de domeniu, trebuie sa gasesti formula perfecta intre calitatea produsului, pretul si expunerea in fata audientei. Ei si-au pozitionat produsele la un pret sub media pietei comparativ cu calitatea oferita, noi le-am asigurat traficul si dupa 2 saptamani afacerea lor a inceput sa prinda aripi.

Acum s-au extins inchiriind si spatiul de langa (aproape triplu fata de suprafata cu care au inceput), vanzarile le merg bine si au inceput sa munceasca la noi colectii, au angajat manechine care sa prezinte produsele iar o vizita in magazinul lor este mai degraba o experienta sociala decat classicul shopping abstract.  Lucreaza in echipa, iau decizii impreuna si dupa felul in care evolueaza nu este exclus sa ridice un brand virtual de succes in lumea virtuala Second Life.  Si de ce nu, poate chiar in realitate…

noblesse-fashion

Anunțuri

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bravooo!!! Succes in continuare!

  2. foarte reusit magazinul. ar fi interesant daca s-ar extinde si la etaj.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: