Cati romani sunt pe twitter? Dar in Second Life?

August 12, 2009 la 5:53 pm | Publicat în advertising online, Management, marketing virtual, SecondLife | 8 comentarii
Etichete: ,

Citesc la Manafu ca ar fi in jur de 7500 conturi deschise de romani pe twitter si o estimare via Catalin Tenita cum ca aproximativ 1000-1500 ar fi active.  Dupa parerea mea, foarte putin.

Si totusi twitter este considerat „hip” si „the place to be” pentru majoritatea brandurilor care cocheteaza cu online-ul, in timp ce un mediu puternic vizual si imersiv cum este Second Life, care strange cel putin 60.000 de conturi din Romania inca este privit cu o oarecare neincredere.  Oare de ce?

(stiu, sunt doua medii greu de comparat dar sunt curioasa care e parerea voastra vis-a-vis de ambele)

Anunțuri

8 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. este privit cu neincredere stii de ce ca e de ajuns o oaia sa strice o tuturma eu cand am intrat in second life verii mei au zis ca e un joc de cacat scuza-mi expresia te rog si vezi doamne nu e frumos !Majoritate romanilor vor sa aibe totul din prima si nu e bine tre sa muncesti si in second life sa iti faci un nume bun!

 2. […] Twitter versus Second Life sau 10.000 versus 60.000Cam atitea conturi de Twitter sunt deschise in Romania: 10.000 si cam 60.000 pe Second Life (sursa). […]

 3. În primul rând, pentru că Second Life este încă perceput ca un ”joc”, din categoria WoW, iar necunoscătorii încadrează imediat rezidenții SL în rândul gamerilor înrăiți. Așa se naște o nișă în care sunt puși secondlife-ienii. Și normal, brandurile nu vor să fie asociate cu nișe, ci să fie produse adresate tuturor (sau asta încearcă majoritatea).

  De aici apare motivul principal: pentru că românii nu știu cu adevărat ce înseamnă Second Life.
  Cât despre conturi… ar mai fi o mică problemă: multe sunt conturi folosite o dată și apoi abandonate, multe avatare au mai multe conturi, pe identități diferite, astfel încât numărul real al rezidenților români care intră cel puțin o dată pe săptămână este cu mult mai mic.
  Și așa mi-a venit o idee: de ce să nu facem un fel de recensământ al românilor în Second Life? Și așa se apropie alegerile și ar fi o reflectare interesantă a lor inworld.

  • pai si pe twitter sunt multe conturi nefolosite… vreo 7500 conturi din care doar aprox. 1500 active
   Ultimele statistici pe care le-am vazut referitor la romanii din Second Life aratau peste 10.000 de conturi active in luna aprilie, deci cam de 6-7 ori mai mult ca twitter.

   • Am vrut doar să subliniez că, la fel ca și pe Twitter, nu-s toate conturile active în Second Life. Nu pot decât să mă bucur că totuși avem atât de multe conturi active 🙂

 4. Cât despre Twitter… este o mică supapă a refulărilor cauzate de lipsa de socializare, dorința de recunoaștere socială, dorința de recunoaștere ca valoare samd. Și undeva, acolo, există și o mică parte, pierdută între plictiseli la job, luatul mesei și dusul la culcare care chiar creează conținut online.

 5. Twitter si secondlife… Sunt mai multi romani pe twitter.
  Ideea e ca pe Secondlife multi sunt cu multi avatare, imi amintesc ca mai demult era nebunie, cu mers la voturi… stiam persoane care-si logau zeci de avatare, ca sa castige cativa lindeni, la un contest bazat pe voturi.
  In cadrul Twitterului, de ce sa-ti faci mai multe? Poate… doua, maxim.
  Nu acelasi lucru observ in SL, insa.
  Putini suntem cei ramasi cu avatarele noastre initiale… din varii motive 😛

  De ce zic ca pe twitter sunt mai multi?
  Logica-mi zice ca ca sa dai un ‘shout’ sau sa citesti stiri fulger, iti ajunge si un amarat de laptop. (Adica pt Tweeting).
  Ca sa fii in SL si sa-ti si placa… trebuie sa ai ceva bani investiti in unealta, daca nu vreai sa ai un alt IRC. Sunt multi care aud de second life, intra… si abandoneaza. Motivele’s simple: nu stiu de unde sa inceapa, de ce merge asa incet, ce sa faca, cu ce sa-l „manance” 🙂

  Myth.

 6. […] si am renuntat. Facem forward catre august 2009 cand Aura Tatu aproxima ca sunt aproximativ 60.000 conturi romanesti in Second Life, dar numarul de utilizatori activi, adica pe bune,  este de aproximativ […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: